I Sverige är vi nog lite ”hälso-freak” om jag får säga det själv. Det ska vara grovt bröd, light osv. I Spanien tror man inte riktigt på detta. Man äter nyttigt utan att rikigt tänka på det. Allt lagas från grunden, inget färdigköpt här inte. Mycket frukt och grönsaker som äts med färsk fisk, kyckling eller kött.
Jag tänkte lite snabbt förklara en spansk dag - i korta drag. (Haha, det rimmar).
Den största skillnaden ni kommer att märka på svensk och spansk kosthållning är hur annorlunda tider allting sker. Frukost är något väldigt svenskt, vårt viktigaste mål som man inte f

Lunchen äts omkring 14-15-tiden, och middagen serveras vid 21-22-tiden. På sommaren försenas alla måltider med någon timma. Mellanmålet är också viktigt la merienda som består utav en kaka eller ett bakverk vanligtvis.
Spanjorerna äter allt, med det menar jag olivolja och serranoskinka. Eller nä, inte riktigt, men kosthållning har en helt annan betydelse här än i Sverige. Olivoljan är en grund i nästan all matlagning och den ÄR nyttig. Till skillnad fran det svenska köket används inte så manga olika kryddor. Här lagas maten med salt och peppar. Kan låta tråkigt, men ack sa gott, köttet smakar kött och inget annat. Grönsaker och frukt är annorlunda eftersom allt odlas här. Smaken är otrolig. När du äter tomat, smakar det tomat och inget annat.

Gå ut och äta tapas är det bästa som finns! Om ni inte vet vad tapas är, är det alla möjliga maträtter fast i mindre format. Tänk att du kan prova massor utav olika maträtter istället för att bara äta en enda. Något som också är vanligt är att när man en hel grupp äter tapas tillsammans provar varandras mat. Inget konstigt, inget farligt. Jag har bott här länge och har inte fått några konstiga baciller i mig! Det spanska köket är fantastiskt.
Jag älskar den svenska maten. Skulle ni nu bli trötta och längta efter mormors köttbullar är det bara att ta bussen till IKEA och äta en portion köttbullar med sås, potatis och lingon!
Det är pinchos när det är med pinnar( bilden( vid slutet ) ).
SvaraRadera